طراح پوستر: حسین منصوری
سال طراحی: ۱۴۰۱
فیلم زندگی زیباست، فیلمی ایتالیایی و ساخته روبرتو بنینی که یکی از مشهورترین بازیگران و کارگردانان جهان است، در سال ۱۹۹۷ میلادی اکران شد و در همان سال جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان و اسکار بهترین موسیقی متن و همچنین بنینی بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای ایفا در این فیلم به ارمغان آورد.
داستان این فیلم درباره گوییدو، مردی یهودی است که تازه به شهر آمده و در طی جریان عاشقانهای با زنی مسیحی ازدواج میکند و پس از چندی با فرزند خردسالش مجبور به رفتن به اردوگاههای کار اجباری آلمانیها مخصوص یهودیان که در دوران جنگ بهوجود آمدند میشود. این فیلم به مسئله یهودیستیزی در زمان جنگ جهانی دوم بخصوص توسط نازیها میپردازد. داستان به شیوهای کمدی و احساسی به چگونگی عشق پدر به فرزندش و تلاش شایسته گوییدو برای دور نگهداشتن پسرش از ناراحتیهای روانی و جسمی دوران جنگ میپردازد. او نمیخواهد پسرش متوجه واقعیتهای دور و برش شود، پس سعی میکند طوری وانمود کند که آنها در آنجا مشغول یک بازی هستند بهطوریکه هر تیمی بتواند ۱۰۰۰ امتیاز جمع کند برنده میشود و جایزه آن یک تانک واقعی خواهد بود. حس طنز زیبایی که در تکتک صحنههای فیلم وجود دارد، بیننده را میخکوب میکند. این فیلم را میتوان یکی از شاهکارهای تاریخ سینمای جهان نام برد چراکه در آن مخاطب با صحنههای کمدی، تراژیک، رمانتیک و دراماتیک مواجهه میشود و چنان زیبا بازی شده است که بیننده متمرکز و مبهوت تماشای آن میشود.
در طراحی پوستر این فیلم از ایدهی «جایزه»ی پدر برای پسرش الهام گرفته شده است، درحالیکه آنها به اردوگاه اعزام شده بودند، پدر برای پنهان کردن وضعیت جنگ و کار در اردوگاه از فرزندش آن را به یک بازی تشبیه کرد و برای برنده آن یک جایزه در نظر گرفت و آنهم یک تانک واقعی بود. بهدلیل همین موضوع تصویر یک جعبه کادو که درون آن یک تانک وجود دارد و برای انتقال مفهوم جایزهای بزرگ که یک تانک واقعی است، کار شده است. در تصویر مقابل دیالوگ و مکالمهای که در این مورد شکل گرفت نشان داده میشود. دلیل انتخاب رنگ قرمز به علت فضای جنگ و همچنین رمانتیک بودن نیمی از فیلم و سرشار از شادی و طنز سیاه بودن فیلم است. در فیلم چندین صحنه نمادین و طنزی بین پدر و پسر ردوبدل میشود و آنهم چشمک زدن آنها برای همدیگر است که حتی در اردوگاه نیز برای از بین بردن فضای ترسناک و خونین جنگ و همچنین برای ایجاد لحظهای خندان این عمل تکرار میشود. در یکی از آخرین سکانسهای فیلم نیز و در صحنه خداحافظی پدر از فرزندش و قبل از کشته شدنش توسط نازیها با چشمک مخصوصشان این کار را انجام داده و با این کار گوییدو سعی میکند تا این اتفاق را از پسرش پنهان کند و او را در آخرین لحظه نیز شاد نگه دارد. در این پوستر از رنگ قرمز برای زمینه تخت و تکرنگ بهعنوان رنگی که هم جنگ و خشونت را بیان کند و همچنین فضای عاشقانه و رمانتیکی بودن آن را تداعی کند، از رنگ سفید برای اسلحه و عنصر اصلی پوستر و رنگ مشکی برای عنوان اصلی پوستر استفاده شده است.